Blog

RSS
Week 20- zondag 19 mei 2013

Zondag
Vanmorgen regende het echt keihard toen we wilden gaan lopen, dus een tijdje gewacht. Daarna toch een lekkere grote ronde kunnen lopen, dacht ff dat we zeik nat zouden worden, maar het ging helemaal goed. We waren net op tijd binnen. Eind van de middag hebben Sven en ik weer een wandeling gemaakt in Schoonebeek, dit keer bij Oostersebos, dat is samen met Middendorp en het Westersebos wel een heel mooi stukje Schoonebeek. Ook heb ik Shere Khan en Huggy nog een behandeling voor hun vacht gegeven. Ik gebruik daar rijstzetmeel voor, dat neemt het vet in de vacht op (en misschien is het niet eens het vet in de vacht wat de klitten veroorzaakt, maar het werkt gewoon heel erg goed) en hierdoor hebben ze ook minder snel klitten. Shere Khan moet ik anders om de paar dagen kammen omdat het haar bij zijn oksels enorm snel klit, nu is af en toe kammen/borstelen voldoende. Ze zien er dan ff niet uit, helemaal wit door de rijstzetmeel hihih. Maar na een borstelbeurt is het meeste al niet meer zichtbaar, ze vinden dit ook helemaal niet erg, het stinkt niet, wordt niet nat (wat je met sprays voor de vacht dus wel hebt, Shere Khan die zette het na 1 x sprayen altijd op een lopen, hij vind het echt helemaal niets die sprays) en het is niet schadelijk als ze het binnen krijgen.

Echt ideaal voor hun vacht. Nu kunnen ze er weer ff tegen.


Shere Khan en Huggy hebben wat uit te vechten ;-)


Maandag
Ja de maandag is hier meestal een saaie voorspelbare dag, mail, bestellingen, telefoon enz. Dus niet zo veel bijzonders. Wel maandag de afspraak met Lammijne gemaakt dat wij dinsdagavond Shere Khan komen brengen voor een logeer partij.


Dinsdag
Overdag bestellingen maken en dus in de avond Shere Khan wegbrengen. Shere Khan is hier komen wonen met de vraag of hij indien hij geschikt zou zijn voor de fok, bij Lammijne en Harry 2 poezen zou mogen dekken. Goed, hij kwam hier als klein droppie van 13 ½ week, dus dan is het nog heel lang voordat het zo ver is. Inmiddels heeft hij zijn testen gehad die nodig zijn om te mogen fokken met een Somali (zijn knieën zijn getest op pattela luxatie en zijn knieschijven zitten muurvast, hij is getest op kattenaids en kattenleukemie, die test was negatief, dus in orde, als kitten waren er ook al een aantal dingen getest zoals PRA, PK-def en bloedgroep). Dus qua fokken had hij al een even groen licht, nu was het wachten tot het juiste moment en tot Tinkle of Éowyn krols zouden worden. Tinkle werd als eerste krols, dus Shere Khan mocht komen. Dus dinsdagavond hebben wij ons mannetje weg gebracht.


Een foto van ons samen :-)


En in zijn kooi, vlak voordat we in de auto stappen, op weg naar Groningen


Woensdag
Bah, niks aan, Shere Khan is er niet en wat is het stil in huis! Echt ongelofelijk, hij is niet mega vocaal en loopt je echt niet de hele dag voor de voeten, maar hij is er wel gewoon, ja ik mis hem. Maar het gaat heel erg goed met hem, Lammijne houdt me echt goed op de hoogte via whatsapp, mail, facebook, foto’s en filmpjes, Tinkle en hij zijn al snel dikke vriendjes en ze doen ook wat ‘moet’ al lijkt het soms nog wel op wat puber gestuntel en heeft Shere Khan nog niet helemaal goed door hoe het moet. Maar er zijn zeker 2 goede dekkingen geweest.


Foto gemaakt door Lammijne, wat is hij toch mooi!


Donderdag
Sven werkt thuis en ik ga bestellingen bezorgen. In de avond heb ik een afspraak voor een heerlijke massage, het is maar 15 minuten rijden naar huis, maar ik ben zo ontspannen dat ik mijn mond bijna niet dicht kan houden qua gapen. Lekker dus!


Vrijdag
Al vroeg op, want Thunder heeft een afspraak bij De Wagenrenk, eerst bij dokter Mandigers om bloed te prikken voor zijn ammoniakwaarde en daarna een afspraak bij dokter Zaal, voor een echo van zijn blaas ivm blaasstenen. Eigenlijk gaat het echt super super goed met Thunder!! Maar een klein duiveltje in mij durft niet echt blij daarover te zijn, ik ben een beetje bang om een klap in mijn gezicht te krijgen omdat er bv toch veel gruis in zijn blaas zit of omdat zijn ammoniakwaarde ineens heel hoog is.

Maar niets is minder waar!!! Geen gruis (vorige keer was er heel iets gruis te zien) en zijn ammoniakwaarde is stabiel op 70 (vorige keer 61 en de keer daarvoor 67). Echt prachtig dus! Wij vieren een klein feestje als we naar huis rijden, Thunder krijgt eigenlijk altijd alleen zijn eigen eten (speciaal voor hem op maat gemaakt Leverdieet van Bandit), weinig extra dingen, een keer een stukje gedroogd vlees, maar nu krijgt hij een stukje frikandel (oeii oeiii wij zijn van het pad af deze week). Maar he, hoe goed is dat een kat met een levershunt die zoooo stabiel is, daar moeten wij van genieten!’s Avonds gaan we nog met Shannado naar de dierenarts. Zij heeft sinds 2 weken plekjes op haar kont en we willen het even na laten kijken. Ik ben bang voor schildklierproblemen, maar vind alleen de kale plekken daarbij passen, de rest van de symptomen die bij schildklierproblemen passen heeft ze gelukkig niet. Volgens de dierenarts is het een klassiek geval van pyodermie (huidontsteking), dus nu heeft ze voor 1 week antibiotica en moeten we haar 3 x wassen en daarna terug komen om te kijken hoe het er uit ziet. Schildklier is nog niet uitgesloten, maar gelukkig heeft ze daar verder geen andere klachten van. Mochten de plekjes niet opknappen dan gaan we over 2 weken bloedprikken.


Zaterdag
Sven heeft een leaseauto en vond het wel tijd voor een nieuwe auto. Een tijdje terug zag hij een Volvo V40 met 14% bijtelling, ja toen begon het een beetje te kriebelen bij hem. Maar eerst moest hij zijn auto kwijt aan een collega, nou dat was eigenlijk vrij snel geregeld, toen besloot hij toch maar een andere auto over te nemen van weer een andere collega (kunnen jullie het nog volgen?). Maar de 1 besloot zijn auto toch maar zelf te houden en de andere was de auto al kwijt enz. eind van het liedje is dus dat Sven toch weer terug is bij de V40. Er is 1 nadeel aan deze auto, de instap van de kofferbak is enorm hoog, te hoog eigenlijk voor Shannado. Maar vandaag toch een proefrit gaan maken en ff met een verkoper gebabbeld. Ohhh waarom treffen wij altijd van die verkopers die dingen zelf in boekjes/internet op moeten zoeken!? Zo niet handig als je vragen hebt waarover je duidelijkheid wilt. Na een rondje Sligro was de verkoper met verstand van zaken gelukkig wel beschikbaar en weten we wat we willen weten.Daarna nog ff kijken voor een nieuwe spijkerbroek voor mij, al mijn broeken worden te groot. Ging ik speciaal naar een bepaalde zaak omdat ze daar echt wél een broek voor me zouden hebben, nou niet dus, trof een mega stugge verkoper, hij had 1 broek, die zat voor geen meter, een mega kort bovenstuk, nu hoef ik ook geen broek tot mijn oksels, maar dit was echt veel te kort/te laag. Nou verder had hij echt geen broek voor me (in een jeans zaak), echt als ik er weer aan denk komt het stoom weer uit mijn oren, wat een oetl#l. Naja gemiste kans, ik had graag mijn geld uitgegeven aan een veel te dure merk jeans. Maarja de zoektocht naar een goede jeans gaat verder.

Ik kreeg ook nog weer super mooie foto's van Shere Khan via de mail <3 oh wat hou ik van dit mannetjeFoto's gemaakt door Harry Kuipers.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Week 19- zondag 12 mei 2013

Zondag
Ja, het begin van onze zondagochtend is toch heel vaak hetzelfde, wat uitslapen en rustig aan opstarten. En wat knap, Shere Khan heeft ook tot ongeveer 8.15 uur geslapen!! Vanavond extra snackjes voor hem! Heel vaak is hij al rond 5.15 uur wakker (dan beginnen de vogels lawaai te maken ongeveer), maar als ik pech heb meldt hij zich de eerste keer al om 3.15 uur auww hihih, hij gaat dan wel weer slapen gelukkig, maar we moeten eerst ff flink knuffelen en hij wil dan gewoon bij me liggen. Ik heb daar niet altijd zin in, vindt hij (meestal) ook prima, gaat hij weer op zich zelf liggen, een enkele keer is hij behoorlijk volhardend.

Daarna lekker met de honden op pad, het is weer prima weer dus we gaan lekker een stuk wandelen, eigenlijk vaste prik op zondag (of het moet echt keihard regenen, dan hebben de honden er ook geen lol in). Rest van de dag wat aan rommelen, de dieren weer lekker in de tuin, Shere Khan krijgt een rat te eten die hij het huis door mept (tot ik hem in kleine stukjes knip, dan gaat hij lekker eten).In de avond gaan we nog een extra ronde lopen met Savanne, Shannado blijft thuis omdat ze een extra grote ronde niet aan kan (zij loopt alle dagen een vrij constante afstand, ineens extra wandelingen daarbij doen, lukt gewoon niet meer). Het is rond 19.00 uur nog best warm, wel lekker! Maar ik heb wel een ijsje verdient vind ik als we thuis zijn :-)

’s Avonds alvast bezig met bestellingen en de route, het wordt een hele drukke week.


Schoonebeek staat bekend om zijn Jaknikkers, sinds enige tijd staan er in de omgeving van Schoonebeek, dit soort torens, de 'moderne' jaknikker ;-) hiermee halen ze nu olie uit de grond


Maandag
Bestellingen, mail en telefoon, zo is de maandag ongeveer, druk en chaotisch, heel veel telefoon. Sven is rond de middag al weer thuis en werkt de rest van de dag thuis, reuze handig met dingen pakken in de vriescel (anders doe ik het zelf wel, ook al staat het te hoog of staan er te zware dozen bovenop), ik kan lekker doorwerken maar schiet toch niet zo op als ik had gewild, maar de kop van de week is er weer af.


Dinsdag
Zoals al eerder geschreven, het is een hélé drukke week, ik word daar altijd een beetje paniekerig van, komt het wel op tijd af, red ik het wel enz. enz. !? Dus vandaag flink de shcouders eronder en bestellingen maken, ‘gelukkig’ weinig telefoon en ook geen klanten die bestellingen komen afhalen (euh of vergeet ik iemand ?P), dus ik kan flink doorwerken, aan het eind van de dag heb ik gelukkig meer gedaan dan aan het begin van de dag gedacht, dus dat is altijd heel lekker, anders blijf ik zo stressen, nu kan ik lekker ontspannen en me voorbereiden op morgen :-)

’s Avonds weer een stuk gewandeld, we zijn het mooie Schoonebeek aan het ontdekken, met de auto eerst ergens naartoe rijden en dan een aantal kilometers lopen. We zien nog 2 reeën maar helaas is de afstand te groot om ze met de iPhone op de foto te zetten.
En dan komen we ook nog een oude jaknikker tegen


Woensdag

Vandaag zijn we uitgenodigd op de bruiloft van Harry en Lammijne, ik stond al vroeg in de badkamer om mijn haar te doen. Ik draag mijn haar altijd in een staart omdat ik echt helemaal kriegel wordt van haar in mijn gezicht, maar vandaag wilde ik het heel graag los dragen, omdat ik dat eigenlijk veel mooier vind dan een staart. Dus ik ging met een ‘curling wand’ krullen maken bij mezelf. Dus na een dik half uur had ik een prachtig bos krullen, maar al gauw irriteerde het al weer (hahah ramp op 2 benen dat ik ben). Dus na nog langer in de badkamer doorgebracht te hebben, met de honden lopen en daarna mijn kleding aan, mijn haar toch maar in een staart met 2 losse plukjes (hahah en een lamme arme van de hele tijd die krultang in mijn haar houden). We moesten naar Oostum, daar staat een heel klein kerkje en daar werd de ceremonie voltrokken, het was prachtig, Harry en Lammijne zagen er prachtig uit, de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand was erg grappig. Daarna gingen we naar Kaap Hoorn om wat te drinken en taart te eten (oh die taart was echt mega super lekker). Ik vond het een mooie en bijzondere dag.

In de avond nog op verjaardag , ook daar was het erg gezellig en heb ik alweer taart gehad!! Morgen dus maar een extra grote ronde lopen ;-) Ik was mega moe toen ik thuis kwam, maar een erg leuke en gezellige dag gehad.
Donderdag
Vanmorgen de ‘zondag’ ronde met de honden gelopen, Shannado had er flink zin in, dus ze liep lekker mee (Savanne doet dit altijd ;-) ). Daarna wat omlummelen en wat internetten. Daarna bezig met bestellingen die nog gedaan moeten worden. Lekker opgeschoten, morgenvroeg nog 2 bestellingen en dan is het klaar voor deze week. Morgenmiddag een aantal afhalers, een paar bestellingen bezorgen en ff wat ruilen in Emmen. Vanavond weer een stuk gelopen, de 3e keer deze week (Sven is ook nog 1 keer alleen gegaan), dit keer door het Westersebos in Schoonebeek, Schoonebeek heeft echt prachtige stukken.\
En SK die lag er weer fraai bij ;-))


Vrijdag
De laatste bestellingen doen van deze week, begin van de middag komen een aantal klanten afhalen en daarna gaan Sven en ik ff samen op pad om een paar bestellingen te bezorgen en ff te winkelen in Emmen, ff wat terug brengen en een paar boodschapjes doen. Als we terug zijn nog wat mail beantwoorden en de laatste dingen doen voor de route van zaterdag (Snacks klaar leggen enz.)


Huggy met 'rode pluimen' aan/tussen zijn tenen, SK is straks kaal :-(


Zaterdag
Ik heb route en Sven viert zijn 40e verjaardag!! Hij gaat ff naar zijn ouders en zijn plan was om daarna een wandeling in de omgeving van Nunspeet te maken maar het weer werkt niet echt mee, dus hij gaat richting huis. Mijn dag begint voorspoedig maar daarna denk ik dat ik een verkeerde doos bij een klant heb bezorgd, maar dit blijkt op goed geluk toch goed gegaan te zijn (euhhh kromme zin), op 1 doos blijken 2 namen te staan, mijn navigatie geeft het niet goed aan en ik blijk bij het verkeerde huis te staan met de bestelling LOL (huizen en hofjes die echt exact op elkaar lijken, dus hup bestelling weer in de auto en 50 meter verder sta ik wel bij het goede huis LOL. De man die open deed keek mij ook heel verbaast aan hihi. Het was een lange en drukke dag.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Week 18- zondag 5 mei 2013

Zondag
Een zondag die lekker ontspannen begint, uitslapen en rustig wakker worden! Daarna weer lekker samen met de honden op pad, een heerlijke wandeling met prima weer. Dat is toch echt genieten, Shannado loopt goed mee, Savanne neemt alvast een aperitiefje in de vorm van een drol van een andere hond (grrrr 11 jaar en nog niet afgeleerd, het is gewoon te lekker ofzo). Sven gaat daarna bezig om stroom aan te leggen bij de vriescel (zodat de vrieskast die nu in de schuur staat verplaatst kan worden, in de schuur wordt het te koud voor deze kast in de winter en dan schakelt de kast zich uit, niet handig dus, afgelopen jaar heb ik hem dus een aantal weken uitgezet omdat ik niet het risico wil lopen dat de kast zelf uitgaat en ik het niet door heb), een klusje wat al lang op zijn 'to do' lijstje staat, maar nu is het dan zo ver. Ook monteert hij meteen een lamp bij de vriescel, hebben we daar ook licht.

Ik maak me ook maar nuttig en ga hier en daar wat aan de schoonmaak, beneden stofzuigen en dweilen, boven stofzuigen en dweilen, beide wc’s een sopbeurt, de wasbak ontkalken, in een huishouden met 2 honden en 3 katten hoef je je echt nooit te vervelen. Maar als alles weer schoon en fris is, is dat wel heerlijk! Tussendoor weer op zoek naar een hotel in Engeland, bleh, ik vind het lastig om iets te zoeken, er is ZO ontzettend veel, dus nog steeds geen keus gemaakt.


Shere Khan net wakker


Maandag
Een maandag zoals vaak een maandag, bestellingen, mail, andere werk klussen. Het is een drukke dag met veel telefoon. Sven werkt thuis dus dat is altijd gezellig en dan kan hij ook dingen voor mij pakken in de vriescel of gemaakte bestellingen in de vriescel zetten. Maandagavond nog wat rommelen en opruimen boven.


Dinsdag

Sven ging al vroeg naar de vrijmarkt in Emmen, ik deed rustig aan vandaag (en kwam met een heerlijke oranje tompouce en een broodje van Bakker Bart thuis!), verder was er dus ook helemaal niets, naja misschien hebben mensen hier uit de buurt nog een enorme schat gekocht in Emmen, Sven heeft alleen maar oude troep gezien en dan ook écht oude troep. Om 10.00 uur de TV aan en redelijk veel TV gekeken, ik heb er van genoten, vond het heel erg leuk en op sommige momenten ook ontroerend. Heb het veel op internet gelezen, maar het viel mij ook op, Beatrix die ineens de Oma rol had, heel erg leuk! Ik had best plannen voor vandaag, bv alvast een stukje boekhouding voor de BTW aangifte van het 2e kwartaal, normaal doe ik dit op het moment als het moet, als de aangifte moet worden ingediend, maar het is er niet van gekomen, Sven en ik hadden het plan om samen ff de ramen beneden te wassen, ook daar is het niet van gekomen, oei oei luiigheid met voor de TV hangen, maar het was een leuke relaxte dag!


Altijd gezellig samen op de bank liggen!

Woensdag
Weer een werk dagje zoals ze vaak in mijn week voorkomen, in de middag een zakelijke afspraak.


Donderdag
We hebben alweer een zakelijke afspraak, na die afspraak rijden we door naar Amsterdam. Ik had dinsdag al tegen Sven 'gegrapt' dat we wel door konden rijden naar Amsterdam na onze afspraak om de Nieuwe Kerk te bekijken. Maar nadat in woensdag in het nieuws had gehoord dat het echt smoor en smoor druk was, stond dat al op het 2e plan. Maar ik/wij vinden Amsterdam altijd leuk en ik heb altijd wel wat dingetjes op mijn 'to do' lijstje staan, dus we besloten toch om naar Amsterdam te rijden.

Het was inderdaad behoorlijk druk op de Dam, dus we gingen eerst wat eten en winkelen, toen we na zo'n kleine 3 uur weer terug waren op de Dam besloten we om toch maar naar huis te gaan.
Vrijdag
Vrijdagmorgen had ik een massage, lekker!! Daarna nog ff naar Emmen om te kijken naar een nieuwe jas, zoals heel vaak ziet het er op een website bijzonder leuk uit, maar valt het dan behoorlijk tegen in het echt. Dus geen nieuwe jas. Verder nog een paar bestellingen maken en mail beantwoorden.

Zaterdag
Sven had voor zijn auto een afspraak om de winterbanden te wisselen, daarna ging hij nog ff naar Klazienaveen, daar was bloemenmarkt. Nou alles staat er hier meer dan fleurig bij, hij kwam met een aardige lading thuis. 's Middags kwam nog een vriendin theeleuten bij mij, altijd gezellig, de honden en katten lekker bij Sven in de tuin. Zo grappig, Shannado kom om de haverklap ff buurten of alles nog oke gaat LOL.


Donderdag zijn we dus ook langs de Jamin geweest, heerlijk Jelly Beans <3

Opmerkingen (0)
 Eerste ... Vorige 3 4 5 6 7 Volgende ... Laatste