Blog

RSS
Week 22- zondag 2 juni 2013

Zondag
We starten met de gebruikelijke zondagochtend wandeling. Shannado loopt goed mee, dat is toch echt wel een geniet momentje van de week, een heerlijke lange wandeling op het zeer rustige Schoonebeek. Euhmm voor de rest doe ik weinig nuttigs denk ik.
Maandag
In de ochtend heb ik een afspraak, ik moet er wel een stukje voor rijden, heerlijk van de natuur genieten door Overijssel en een stukje Duitsland. Als ik terug ben, bestellingen maken en de mail beantwoorden.


Dinsdag
Nu is vroeg uit bed niet echt mijn ding ;-) maar op dinsdag is het vroeg uit de veren en op pad richting Woerden voor een trainingssessie met mijn personal trainer, ja die had ik dichterbij huis kunnen zoeken, maarja als iemand goed is (en als je al zolang ellende hebt met je rug), ja dan wil je er wel een stukje voor rijden. Na de training voelt mijn rug heerlijk :-)) Op de terug weg laden we nog wat vlees in. Ohja en we gaan nog ff langs de Volvo dealer, al ben ik er wel bij, maar ben al finaal versleten en erg moe. Maar ons bezwaar tegen deze auto (te hoge instap voor Shannado) is weg, ze kan via de achterdeur in de auto stappen, ipv via de koffer, met een beetje geluk hebben we dus voor de vakantie een nieuwe auto.


The reformer bij Pilates


Woensdag
Een leverancier dagje, al vroeg worden er 3 pallets vlees gebracht, Sven heeft zijn ochtend beweging weer gehad ;-) Ik had Shere Khan rond 5.00 uur naar beneden gebracht, hij bleef maar bezig met mij likken (Oh ik vind je zo lief vrouwtje! Echt heel erg lief!! De aller aller liefste!! Euhhh ja nu weet ik het wel, mag ik verder slapen aub!?) Gelukkig heeft hij dit niet heel vaak ;-) en als hij het wel heeft breng ik hem naar beneden wat hij ook helemaal niet erg vind, hij slaapt gelukkig ook best vaak gewoon tot 7.00 uur of nog later ;-)

Later op de morgen komt er nog een ander leverancier met wat vlees. Gelukkig is het droog! Ik ga ff lekker met de honden op pad en als ik terug kom wassen we Shannado voor de 3e keer. Komende vrijdag gaan we op controle bij de dierenarts. Verder bestellingen maken, een aantal mensen komen hun bestelling afhalen, veel mail en telefoon.


Donderdag
Bestellingen maken, bezorgen en mail beantwoorden. Sven haalt voor mij een nieuwe camera, voor als ik straks naar Engeland ga, ik wil dan niet met mijn spiegel reflex rondzeulen, dat dit is me echt veel te zwaar. Dus nu een klein cameraatje die zo in je jaszak past. En een nieuwe TomTom :-)) die andere was echt oud, ik denk al 4 jaar, dus tijd voor een nieuwe.


Helemaal bovenin de krabpaal is toch wel 1 van Shre Khan's favoriete plekjes en in deze houding kan je hem bijna uittekenen, zo kan hij lekker alles overzien <3


Vrijdag
Vrijdagavond gaan we op controle bij de dierenarts met Shannado. Sven stond om 18.10 uur bij de dierenarts voor de deur en was toen de 3e!! Om 19.00 uur als de praktijk opengaat stonden er inmiddels 11, zooooo een hele drukke vrijdagavond voor de dierenarts. Gelukkig gaat het met Shannado haar plekken de goede kant op, ze moet nog 1 keer gewassen worden en dan is het klaar. Ik dacht zelf dat de plekjes nog niet heel erg waren opgeknapt, maar met een lamp met vergrootglas konden we nieuwe haartjes zien doorkomen, dus dat komt goed!


Zaterdag
Shere Khan is niet helemaal lekker, hij wil niet eten en even later braakt hij wat uit, het lijkt op een haarbal en stinken, brrr echt heel erg goor. Ff de twijfel, kunnen we wel weg gaan als het mannetje niet lekker is, maar we besluiten toch te gaan. Ook Huggy lijkt niet helemaal fit, hij eet wat langzamer dan ik van hem gewend ben en hij wacht 'braaf' tot hij zijn eten krijgt, normaal is het eten op voordat ik zijn bordje neerzet.

Wij gaan een dagje op pad, Sven wil al heel lang een keer naar Park De Hoge Veluwe en vandaag is het eindelijk zover ;-)) De bedoeling is om daar een wandeling te gaan maken, maar ik had op de website gezien dat ze in het park 1700 gratis fietsen hebben staan, dus als we er zijn besluiten we een fiets uit het rek te pakken en te gaan fietsen. Het is fris, geen zonnetje, maar prima te doen. Het is niet al te druk, dus dat fiets ook wel prettig. Helaas is het Jachthuis gesloten omdat het wordt gerenoveerd, dat is echt wel een mooi gebouw. Verder zien we weinig spannends (geen wild of andere dieren, ohja 1 vogel heb ik gespot).

Op de terug weg besluiten we Tapas te gaan eten in Zwolle, goed plan!! Alleen zitten beide tapas restaurants die ik kan vinden op internet al vol, dus staan we voor Piet snot in Zwolle, toch maar naar huis en een pizza halen in Dld. Shere Khan is nog steeds niet lekker, hij wil nog niets eten. Wel wil hij in de loop van de avond wat gedroogd kip (zijn nieuwe favoriete snackje, Cosma gedroogd kip van Zooplus), dus hij krijgt wel iets binnen en verder heeft hij niet meer gespuugd.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Week 21- zondag 26 mei 2013

Zondag
Een dag waar we lang naar toe hebben geleefd. Shannado viert vandaag haar 13e verjaardag!!! Hoe bijzonder is dat!? Een Cane Corso, die 13 jaar wordt, hoeveel zouden haar zijn voorgegaan in ‘goede gezondheid’ en hoeveel zijn er op dit moment van deze leeftijd, of ouder in Nederland? We hadden het er heel kort over afgelopen vrijdag met dokter Mandigers van De Wagenrenk en ja, ook hij vond dit vrij uniek. Dus wij vieren vandaag Shannado haar verjaardag, beginnend met een verjaardagswandeling. We gaan richting het hertenkamp op Schoonebeek, Shannado loopt heel graag die kant op. Bij het gemeentehuis zet ik haar ff op de foto, daar is een behoorlijk hoog muurtje waar je aan 1 kant makkelijk op kan stappen (de andere kant is dus hoog) wil mevrouw muts dus zo op dat hoge muurtje springen ipv even naar boven te lopen waar ze er zo op kan stappen, dat ging dus bijna mis, ze komt gelukkig goed terecht. Savanne flikt vervolgens hetzelfde maar die kan nog een stuk beter springen dus die jumpt er wel zo op.

Thuis gekomen krijgt ze haar normale eten en dan is het helaas echt pech voor haar, want ze moet nog gewassen worden met de speciale shampoo voor haar plekken op haar kont, fijne verjaardag meisje! Ze vind het gelukkig niet mega erg het wassen, ze ondergaat het goed.

Daarna staat de taart klaar, ja ik heb een echte taart gehaald, de taart was helaas een beetje verongelukt, maar smaakte er niet minder om (al was het wel een beetje droog). Shere Khan is nog steeds bij Lammijne en Harry en vermaakt zich daar prima, maar omdat Éowyn nog niet krols lijkt te worden, spreken we af dat we hem maandag gaan halen, oh heerlijk ik hoop dat hij net zo blij is om mij/ons te zien dan dat ik ben om hem weer te zien. Het is zo’n heerlijk mannetje, hij wordt echt gemist hier, maar tegelijkertijd wordt ik heel erg goed op de hoogte gehouden hoe het met hem gaat, krijg foto’s, mail, whatsapp enz. Dus wat dat betreft helemaal niets te klagen, maar het is wel stin in huis zo zonder hem.


Maandag
Jaaaaaa vandaag ons mannetje weer ophalen!! Oh erg toch, niet even zonder je kat kunnen! Naja, ik denk dat velen het begrijpen, ik ben blij dat wij hem op gaan halen. Rond de middag zijn we dus in Groningen, ff kletsen met Harry en Lammijne en daarna gaan we naar boven waar Shere Khan met Tinkle op ons zit te wachten <3 zo lief, samen zitten ze op het bed op ons te wachten, in die kleine week zijn het echt vriendjes geworden en zo was Shere Khan ook niet alleen. Hij is ook blij om ons te zien gelukkig. Het afscheid valt hem volgens mij wel zwaar, op de terug weg in de auto zit hij de hele tijd te mauwen. Weer terug thuis gaat het ook helemaal prima, zelfs Thunder doet niet lelijk naar hem (oke, 1 keer blazen maar dat is het), normaal kan Thunder toch flink uit zijn doen zijn als 1 van de anderen weg is geweest (bij dierenarts bezoek bv). Huggy is ook erg blij dat zijn vriend er weer is. Nu kan het wachten beginnen, is Tinkle zwanger of niet!? En als ze zwanger is, kan het hele lange wachten beginnen, ontzettend leuk en gezonde spanning allemaal.

En wat later op de middag kwam Shere Khan ff bij mij om te knuffelen, ik nam hem ff in mijn armen en zowaar meneer begon te spinnen!!! Ohhhh dat was echt een enorm geniet moment, hij spint nooit beneden en nu dus ineens wel (heeft hij van Tinkle geleerd volgens Harry ;-) ). In de avond deed meneer het nog een keer!

Verder heb ik mijn hotel en vlucht geboekt voor mijn trip naar Engeland! Heel erg zin in, ook wel weer een beetje spannend (gezonde spanning), ik ga namelijk helemaal alleen! Maar mijn eerste vakantie dag vlieg ik dus naar Londen. Nog 9 weken ;-)


Dinsdag
Vroeg op, Sven zijn auto moet naar de schade herstel! Oeiiii een tijdje terug ging ik nog ff winkelen in Groningen en de parkeergarage was niet flexibel en gaf niet mee, ik had dus een hele mooie kras over de auto heen getrokken (nu is die parkeergarage ook wel mega krap ;-) ). Dus voor mij geen parkeergarage Centrum – Pelsterstraat meer, maar de stuk ruimere Casino parkeergarage, wel zo veilig voor de auto. Daarna gingen we richting de Fysio, auww auww auww ik heb al een tijdje weer flink meer last van mijn rug en linker heup en het werd duidelijk waarom,  mijn linker SI gewricht zit weer behoorlijk vast. Na de behandeling voelt het meteen al wat beter, daarna nog een privé trainingssessie met mijn personal trainer, afgemat gaan we richting huis.Woensdag
Bestellingen, mail enz. Een druk dagje, maar moet ook ff wat tijd voor rust inbouwen, ik merk dat mijn SI al weer wat vaster gaat zitten doordat ik meer pijn krijg. Beter luisteren dus wat mijn lichaam aangeeft, maar ik luister de laatste tijd niet zo goed heb ik gemerkt, niet handig!


Donderdag
Hierdepiep Hoera!!! Shere Khan is jarig en viert zijn eerste verjaardag! Één jaar alweer, wat gaat de tijd hard. We merken dat hij veel meer zin en tijd heeft om te knuffelen, hij neemt er echt de tijd voor en geniet er ook zichtbaar van, heel leuk om te zien en te ervaren. Uiteraard krijgt hij zijn favoriete eten (Haaks Barf rund).
Vrijdag en zaterdag

Ik doe de laatste bestellingen die ik zaterdag moet bezorgen. Vrijdagavond wordt Shannado weer gewassen. Zaterdag bestellingen bezorgen, als ik thuis kom ff wat drinken en dan door naar de verjaardag van mijn nichtje en neefje. Ook kleine kindjes worden groot, mijn nichtje is al weer 10 jaar en mijn neefje 6. We zaten buiten en dat was best fris! Alhoewel er ook een paar in t shirt zaten.


Eindelijk een beetje gezellig weer, dus lekker alle beesten de tuin in (behalve Shannado, die blijft lekker binnen liggen)Een hoekje wat steeds zeer uitgebreid besnuffelt moet worden, het ruikt daar schijbaar bijzonder lekker'Lekker' gras eten, daar houden ze toch ook allemaal van, met als je geluk hebt 3 kotsende katten binnen, deze keer ging het goed gelukkig!Thunder zijn favoriete plekje (als hij eenmaal klaar is met gras eten), hier zit hij heerlijk naar de straat te kijkenEn van zo een flinke tijd buiten zijn wordt je best sloomJammer dat de foto wazig is, maar ik vind het te leuk om niet te plaatsen

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Shannado viert haar 13e verjaardag!- woensdag 22 mei 2013

19 Mei 2000 werd Shannado geboren, dus afgelopen zondag vierde ze haar 13e verjaardag!

Hoe bijzonder is dat!? Een Cane Corso, die 13 jaar wordt, hoeveel zouden haar zijn voorgegaan in ‘goede gezondheid’ en hoeveel zijn er op dit moment van deze leeftijd, of ouder in Nederland? We hadden het er heel kort over afgelopen vrijdag met dokter Mandigers van De Wagenrenk en ja, ook hij vond dit vrij uniek. Dus wij vierden zondag Shannado haar verjaardag, beginnend met een verjaardagswandeling. We gaan richting het hertenkamp op Schoonebeek, Shannado loopt heel graag die kant op.

 


Bij het gemeentehuis zet ik haar ff op de foto, daar is een behoorlijk hoog muurtje waar je aan 1 kant makkelijk op kan stappen (de andere kant is dus hoog) wil mevrouw muts dus zo op dat hoge muurtje springen ipv even naar boven te lopen waar ze er zo op kan stappen, dat ging dus bijna mis, ze komt gelukkig goed terecht. Savanne flikt vervolgens hetzelfde maar die kan nog een stuk beter springen dus die jumpt er wel zo op.

Daarna staat de taart klaar, ja ik heb een echte taart gehaald, de taart was helaas een beetje verongelukt, maar smaakte er niet minder om (al was het wel een beetje droog). Savanne krijgt uiteraard ook een stukje

Kenmerken :  ShannadoSavanneCane Corso
Opmerkingen (0)
 Eerste ... Vorige 2 3 4 5 6 Volgende ... Laatste