Blog berichten van '2013' 'mei'

RSS
Week 21- zondag 26 mei 2013

Zondag
Een dag waar we lang naar toe hebben geleefd. Shannado viert vandaag haar 13e verjaardag!!! Hoe bijzonder is dat!? Een Cane Corso, die 13 jaar wordt, hoeveel zouden haar zijn voorgegaan in ‘goede gezondheid’ en hoeveel zijn er op dit moment van deze leeftijd, of ouder in Nederland? We hadden het er heel kort over afgelopen vrijdag met dokter Mandigers van De Wagenrenk en ja, ook hij vond dit vrij uniek. Dus wij vieren vandaag Shannado haar verjaardag, beginnend met een verjaardagswandeling. We gaan richting het hertenkamp op Schoonebeek, Shannado loopt heel graag die kant op. Bij het gemeentehuis zet ik haar ff op de foto, daar is een behoorlijk hoog muurtje waar je aan 1 kant makkelijk op kan stappen (de andere kant is dus hoog) wil mevrouw muts dus zo op dat hoge muurtje springen ipv even naar boven te lopen waar ze er zo op kan stappen, dat ging dus bijna mis, ze komt gelukkig goed terecht. Savanne flikt vervolgens hetzelfde maar die kan nog een stuk beter springen dus die jumpt er wel zo op.

Thuis gekomen krijgt ze haar normale eten en dan is het helaas echt pech voor haar, want ze moet nog gewassen worden met de speciale shampoo voor haar plekken op haar kont, fijne verjaardag meisje! Ze vind het gelukkig niet mega erg het wassen, ze ondergaat het goed.

Daarna staat de taart klaar, ja ik heb een echte taart gehaald, de taart was helaas een beetje verongelukt, maar smaakte er niet minder om (al was het wel een beetje droog). Shere Khan is nog steeds bij Lammijne en Harry en vermaakt zich daar prima, maar omdat Éowyn nog niet krols lijkt te worden, spreken we af dat we hem maandag gaan halen, oh heerlijk ik hoop dat hij net zo blij is om mij/ons te zien dan dat ik ben om hem weer te zien. Het is zo’n heerlijk mannetje, hij wordt echt gemist hier, maar tegelijkertijd wordt ik heel erg goed op de hoogte gehouden hoe het met hem gaat, krijg foto’s, mail, whatsapp enz. Dus wat dat betreft helemaal niets te klagen, maar het is wel stin in huis zo zonder hem.


Maandag
Jaaaaaa vandaag ons mannetje weer ophalen!! Oh erg toch, niet even zonder je kat kunnen! Naja, ik denk dat velen het begrijpen, ik ben blij dat wij hem op gaan halen. Rond de middag zijn we dus in Groningen, ff kletsen met Harry en Lammijne en daarna gaan we naar boven waar Shere Khan met Tinkle op ons zit te wachten <3 zo lief, samen zitten ze op het bed op ons te wachten, in die kleine week zijn het echt vriendjes geworden en zo was Shere Khan ook niet alleen. Hij is ook blij om ons te zien gelukkig. Het afscheid valt hem volgens mij wel zwaar, op de terug weg in de auto zit hij de hele tijd te mauwen. Weer terug thuis gaat het ook helemaal prima, zelfs Thunder doet niet lelijk naar hem (oke, 1 keer blazen maar dat is het), normaal kan Thunder toch flink uit zijn doen zijn als 1 van de anderen weg is geweest (bij dierenarts bezoek bv). Huggy is ook erg blij dat zijn vriend er weer is. Nu kan het wachten beginnen, is Tinkle zwanger of niet!? En als ze zwanger is, kan het hele lange wachten beginnen, ontzettend leuk en gezonde spanning allemaal.

En wat later op de middag kwam Shere Khan ff bij mij om te knuffelen, ik nam hem ff in mijn armen en zowaar meneer begon te spinnen!!! Ohhhh dat was echt een enorm geniet moment, hij spint nooit beneden en nu dus ineens wel (heeft hij van Tinkle geleerd volgens Harry ;-) ). In de avond deed meneer het nog een keer!

Verder heb ik mijn hotel en vlucht geboekt voor mijn trip naar Engeland! Heel erg zin in, ook wel weer een beetje spannend (gezonde spanning), ik ga namelijk helemaal alleen! Maar mijn eerste vakantie dag vlieg ik dus naar Londen. Nog 9 weken ;-)


Dinsdag
Vroeg op, Sven zijn auto moet naar de schade herstel! Oeiiii een tijdje terug ging ik nog ff winkelen in Groningen en de parkeergarage was niet flexibel en gaf niet mee, ik had dus een hele mooie kras over de auto heen getrokken (nu is die parkeergarage ook wel mega krap ;-) ). Dus voor mij geen parkeergarage Centrum – Pelsterstraat meer, maar de stuk ruimere Casino parkeergarage, wel zo veilig voor de auto. Daarna gingen we richting de Fysio, auww auww auww ik heb al een tijdje weer flink meer last van mijn rug en linker heup en het werd duidelijk waarom,  mijn linker SI gewricht zit weer behoorlijk vast. Na de behandeling voelt het meteen al wat beter, daarna nog een privé trainingssessie met mijn personal trainer, afgemat gaan we richting huis.Woensdag
Bestellingen, mail enz. Een druk dagje, maar moet ook ff wat tijd voor rust inbouwen, ik merk dat mijn SI al weer wat vaster gaat zitten doordat ik meer pijn krijg. Beter luisteren dus wat mijn lichaam aangeeft, maar ik luister de laatste tijd niet zo goed heb ik gemerkt, niet handig!


Donderdag
Hierdepiep Hoera!!! Shere Khan is jarig en viert zijn eerste verjaardag! Één jaar alweer, wat gaat de tijd hard. We merken dat hij veel meer zin en tijd heeft om te knuffelen, hij neemt er echt de tijd voor en geniet er ook zichtbaar van, heel leuk om te zien en te ervaren. Uiteraard krijgt hij zijn favoriete eten (Haaks Barf rund).
Vrijdag en zaterdag

Ik doe de laatste bestellingen die ik zaterdag moet bezorgen. Vrijdagavond wordt Shannado weer gewassen. Zaterdag bestellingen bezorgen, als ik thuis kom ff wat drinken en dan door naar de verjaardag van mijn nichtje en neefje. Ook kleine kindjes worden groot, mijn nichtje is al weer 10 jaar en mijn neefje 6. We zaten buiten en dat was best fris! Alhoewel er ook een paar in t shirt zaten.


Eindelijk een beetje gezellig weer, dus lekker alle beesten de tuin in (behalve Shannado, die blijft lekker binnen liggen)Een hoekje wat steeds zeer uitgebreid besnuffelt moet worden, het ruikt daar schijbaar bijzonder lekker'Lekker' gras eten, daar houden ze toch ook allemaal van, met als je geluk hebt 3 kotsende katten binnen, deze keer ging het goed gelukkig!Thunder zijn favoriete plekje (als hij eenmaal klaar is met gras eten), hier zit hij heerlijk naar de straat te kijkenEn van zo een flinke tijd buiten zijn wordt je best sloomJammer dat de foto wazig is, maar ik vind het te leuk om niet te plaatsen

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
Shannado viert haar 13e verjaardag!- woensdag 22 mei 2013

19 Mei 2000 werd Shannado geboren, dus afgelopen zondag vierde ze haar 13e verjaardag!

Hoe bijzonder is dat!? Een Cane Corso, die 13 jaar wordt, hoeveel zouden haar zijn voorgegaan in ‘goede gezondheid’ en hoeveel zijn er op dit moment van deze leeftijd, of ouder in Nederland? We hadden het er heel kort over afgelopen vrijdag met dokter Mandigers van De Wagenrenk en ja, ook hij vond dit vrij uniek. Dus wij vierden zondag Shannado haar verjaardag, beginnend met een verjaardagswandeling. We gaan richting het hertenkamp op Schoonebeek, Shannado loopt heel graag die kant op.

 


Bij het gemeentehuis zet ik haar ff op de foto, daar is een behoorlijk hoog muurtje waar je aan 1 kant makkelijk op kan stappen (de andere kant is dus hoog) wil mevrouw muts dus zo op dat hoge muurtje springen ipv even naar boven te lopen waar ze er zo op kan stappen, dat ging dus bijna mis, ze komt gelukkig goed terecht. Savanne flikt vervolgens hetzelfde maar die kan nog een stuk beter springen dus die jumpt er wel zo op.

Daarna staat de taart klaar, ja ik heb een echte taart gehaald, de taart was helaas een beetje verongelukt, maar smaakte er niet minder om (al was het wel een beetje droog). Savanne krijgt uiteraard ook een stukje

Kenmerken :  ShannadoSavanneCane Corso
Opmerkingen (0)
Week 20- zondag 19 mei 2013

Zondag
Vanmorgen regende het echt keihard toen we wilden gaan lopen, dus een tijdje gewacht. Daarna toch een lekkere grote ronde kunnen lopen, dacht ff dat we zeik nat zouden worden, maar het ging helemaal goed. We waren net op tijd binnen. Eind van de middag hebben Sven en ik weer een wandeling gemaakt in Schoonebeek, dit keer bij Oostersebos, dat is samen met Middendorp en het Westersebos wel een heel mooi stukje Schoonebeek. Ook heb ik Shere Khan en Huggy nog een behandeling voor hun vacht gegeven. Ik gebruik daar rijstzetmeel voor, dat neemt het vet in de vacht op (en misschien is het niet eens het vet in de vacht wat de klitten veroorzaakt, maar het werkt gewoon heel erg goed) en hierdoor hebben ze ook minder snel klitten. Shere Khan moet ik anders om de paar dagen kammen omdat het haar bij zijn oksels enorm snel klit, nu is af en toe kammen/borstelen voldoende. Ze zien er dan ff niet uit, helemaal wit door de rijstzetmeel hihih. Maar na een borstelbeurt is het meeste al niet meer zichtbaar, ze vinden dit ook helemaal niet erg, het stinkt niet, wordt niet nat (wat je met sprays voor de vacht dus wel hebt, Shere Khan die zette het na 1 x sprayen altijd op een lopen, hij vind het echt helemaal niets die sprays) en het is niet schadelijk als ze het binnen krijgen.

Echt ideaal voor hun vacht. Nu kunnen ze er weer ff tegen.


Shere Khan en Huggy hebben wat uit te vechten ;-)


Maandag
Ja de maandag is hier meestal een saaie voorspelbare dag, mail, bestellingen, telefoon enz. Dus niet zo veel bijzonders. Wel maandag de afspraak met Lammijne gemaakt dat wij dinsdagavond Shere Khan komen brengen voor een logeer partij.


Dinsdag
Overdag bestellingen maken en dus in de avond Shere Khan wegbrengen. Shere Khan is hier komen wonen met de vraag of hij indien hij geschikt zou zijn voor de fok, bij Lammijne en Harry 2 poezen zou mogen dekken. Goed, hij kwam hier als klein droppie van 13 ½ week, dus dan is het nog heel lang voordat het zo ver is. Inmiddels heeft hij zijn testen gehad die nodig zijn om te mogen fokken met een Somali (zijn knieën zijn getest op pattela luxatie en zijn knieschijven zitten muurvast, hij is getest op kattenaids en kattenleukemie, die test was negatief, dus in orde, als kitten waren er ook al een aantal dingen getest zoals PRA, PK-def en bloedgroep). Dus qua fokken had hij al een even groen licht, nu was het wachten tot het juiste moment en tot Tinkle of Éowyn krols zouden worden. Tinkle werd als eerste krols, dus Shere Khan mocht komen. Dus dinsdagavond hebben wij ons mannetje weg gebracht.


Een foto van ons samen :-)


En in zijn kooi, vlak voordat we in de auto stappen, op weg naar Groningen


Woensdag
Bah, niks aan, Shere Khan is er niet en wat is het stil in huis! Echt ongelofelijk, hij is niet mega vocaal en loopt je echt niet de hele dag voor de voeten, maar hij is er wel gewoon, ja ik mis hem. Maar het gaat heel erg goed met hem, Lammijne houdt me echt goed op de hoogte via whatsapp, mail, facebook, foto’s en filmpjes, Tinkle en hij zijn al snel dikke vriendjes en ze doen ook wat ‘moet’ al lijkt het soms nog wel op wat puber gestuntel en heeft Shere Khan nog niet helemaal goed door hoe het moet. Maar er zijn zeker 2 goede dekkingen geweest.


Foto gemaakt door Lammijne, wat is hij toch mooi!


Donderdag
Sven werkt thuis en ik ga bestellingen bezorgen. In de avond heb ik een afspraak voor een heerlijke massage, het is maar 15 minuten rijden naar huis, maar ik ben zo ontspannen dat ik mijn mond bijna niet dicht kan houden qua gapen. Lekker dus!


Vrijdag
Al vroeg op, want Thunder heeft een afspraak bij De Wagenrenk, eerst bij dokter Mandigers om bloed te prikken voor zijn ammoniakwaarde en daarna een afspraak bij dokter Zaal, voor een echo van zijn blaas ivm blaasstenen. Eigenlijk gaat het echt super super goed met Thunder!! Maar een klein duiveltje in mij durft niet echt blij daarover te zijn, ik ben een beetje bang om een klap in mijn gezicht te krijgen omdat er bv toch veel gruis in zijn blaas zit of omdat zijn ammoniakwaarde ineens heel hoog is.

Maar niets is minder waar!!! Geen gruis (vorige keer was er heel iets gruis te zien) en zijn ammoniakwaarde is stabiel op 70 (vorige keer 61 en de keer daarvoor 67). Echt prachtig dus! Wij vieren een klein feestje als we naar huis rijden, Thunder krijgt eigenlijk altijd alleen zijn eigen eten (speciaal voor hem op maat gemaakt Leverdieet van Bandit), weinig extra dingen, een keer een stukje gedroogd vlees, maar nu krijgt hij een stukje frikandel (oeii oeiii wij zijn van het pad af deze week). Maar he, hoe goed is dat een kat met een levershunt die zoooo stabiel is, daar moeten wij van genieten!’s Avonds gaan we nog met Shannado naar de dierenarts. Zij heeft sinds 2 weken plekjes op haar kont en we willen het even na laten kijken. Ik ben bang voor schildklierproblemen, maar vind alleen de kale plekken daarbij passen, de rest van de symptomen die bij schildklierproblemen passen heeft ze gelukkig niet. Volgens de dierenarts is het een klassiek geval van pyodermie (huidontsteking), dus nu heeft ze voor 1 week antibiotica en moeten we haar 3 x wassen en daarna terug komen om te kijken hoe het er uit ziet. Schildklier is nog niet uitgesloten, maar gelukkig heeft ze daar verder geen andere klachten van. Mochten de plekjes niet opknappen dan gaan we over 2 weken bloedprikken.


Zaterdag
Sven heeft een leaseauto en vond het wel tijd voor een nieuwe auto. Een tijdje terug zag hij een Volvo V40 met 14% bijtelling, ja toen begon het een beetje te kriebelen bij hem. Maar eerst moest hij zijn auto kwijt aan een collega, nou dat was eigenlijk vrij snel geregeld, toen besloot hij toch maar een andere auto over te nemen van weer een andere collega (kunnen jullie het nog volgen?). Maar de 1 besloot zijn auto toch maar zelf te houden en de andere was de auto al kwijt enz. eind van het liedje is dus dat Sven toch weer terug is bij de V40. Er is 1 nadeel aan deze auto, de instap van de kofferbak is enorm hoog, te hoog eigenlijk voor Shannado. Maar vandaag toch een proefrit gaan maken en ff met een verkoper gebabbeld. Ohhh waarom treffen wij altijd van die verkopers die dingen zelf in boekjes/internet op moeten zoeken!? Zo niet handig als je vragen hebt waarover je duidelijkheid wilt. Na een rondje Sligro was de verkoper met verstand van zaken gelukkig wel beschikbaar en weten we wat we willen weten.Daarna nog ff kijken voor een nieuwe spijkerbroek voor mij, al mijn broeken worden te groot. Ging ik speciaal naar een bepaalde zaak omdat ze daar echt wél een broek voor me zouden hebben, nou niet dus, trof een mega stugge verkoper, hij had 1 broek, die zat voor geen meter, een mega kort bovenstuk, nu hoef ik ook geen broek tot mijn oksels, maar dit was echt veel te kort/te laag. Nou verder had hij echt geen broek voor me (in een jeans zaak), echt als ik er weer aan denk komt het stoom weer uit mijn oren, wat een oetl#l. Naja gemiste kans, ik had graag mijn geld uitgegeven aan een veel te dure merk jeans. Maarja de zoektocht naar een goede jeans gaat verder.

Ik kreeg ook nog weer super mooie foto's van Shere Khan via de mail <3 oh wat hou ik van dit mannetjeFoto's gemaakt door Harry Kuipers.

Kenmerken :  Week
Opmerkingen (0)
1 2 Volgende