Blog berichten van '2013' 'december'

RSS
Shere Khan en Nairo op show- maandag 9 december 2013

Zondag 8 december was er een kattenshow in Groningen. Ik had Shere Khan en Nairo ingeschreven. Van Shere Khan weten we dat hij het showen niet super leuk vind, maar het ging altijd nog best redelijk/acceptabel. Vorig jaar is Shere Khan voor de laatste keer naar de show geweest, ook in Groningen. Omdat we er een Somali bij zouden krijgen, gewacht met nogmaals naar de show te gaan, zodat Shere Khan een vriendje zou hebben om samen te gaan en het dan misschien wat minder spannend zou vinden.

Goed, zondag morgen dus vroeg uit bed om op tijd in Groningen te zijn, dat is wel ff wat anders dan met een hond naar de show (de hal waar een kattenshow wordt gehouden gaat om 7.00 uur open, oeiii wat vroeg haha en je mag pas om 18.00 uur naar huis!). We waren rond 7.45 uur in Groningen, waar ik had afgesproken met Harry en Lammijne en lekker luxe, Sven heeft mij gebracht. In de rij voor de veterinaire keuring kreeg ik toch wel ff de kriebels. Mijn horrorscenario is dat er 1 van de 2 zou ontsnappen (en juist dat gebeurde toen we bijna aan de beurt waren, er ontsnapte een kat van iemand), want met 1 kat die zeer waarschijnlijk zijn hokje niet uit wil en 1 die er heel graag uit wil, heb je echt een hand tekort als ze 1 voor 1 bij de dierenarts op de tafel moeten. Maar wat maar ik me toch altijd druk! Harry en Lammijn zijn er om te helpen! Dus dat ging echt heel goed en ik had weer voor niets buikpijn gehad.

Bij binnenkomst de kooi aankleden, dat wil zeggen, zorgen dat er een ‘gordijntje’ komt te hangen zodat ze niet naar de buren kunnen kijken, dat vinden de meeste katten niet prettig, dus dan hebben ze wat privacy in de kooi en natuurlijk nog een lekker kleed en mandjes. Toen de kooi was aangekleed Shere Khan en Nairo in de kooi gedaan. Shere Khan was niet op zijn gemak, toen vlak daarna de geluidsinstallatie een tering herrie maakte was het gedaan, misschien daarvoor al hoor, maar dit gebeurde echt vlak daarna, dus zeg het maar. Maakt ook niet uit, is niets meer aan te doen en terug te draaien. We hebben daarna besloten om Shere Khan niet te showen, maar lekker in zijn hokje te laten, hij was in een mand gaan liggen en daar voelde hij zich prettig in, dus lekker in de mand laten liggen.
Wel onwijs balen, Shere Khan is echt een hele mooie Somali, maar wat niet gaat dat gaat niet. Het zat er in dat het zo zou gaan, ik had gehoopt dat hij zich prettiger zou voelen doordat Nairo erbij was, maar helaas niet.

Nairo vind de show wel super leuk, heeft uren met zijn speetje gespeeld, Heeft een U1 gehaald (hij was de enige in zijn klasse) en is genomineerd voor de best in Show, dus het kleine mannetje mocht aan het eind van de dag terug komen. Kattenshows verschillen op alle vlakken met hondenshows. Nairo zat in de klasse katers 3 tot 6 maanden en iedere keurmeester kiest dan van alle verschillende klassen 1 beste uit, die aan het eind van de dag naar de best in show mag, waar vervolgens een aantal keurmeestes nogmaals de kat kort bekijken dan gaan ze stemmen, dat mocht de kleine man dus ook (net als zijn papa op zijn eerste show). Daar deed hij het weer supergoed, maar helaas niet gewonnen ;-)


Tijdens de keuringWachten tot hij aan de beurt is voor de best in showEn op onderstaande foto's tijdens de best in show keuring,

Kenmerken :  Shere KhanSomaliKittenNairo
Opmerkingen (0)