Blog berichten van '2012' 'september'

RSS
Wat gaat de tijd snel - update Shere Khan- woensdag 26 september 2012

Een maand woont het mannetje al weer hier, wat gaat het snel! Hij is nog steeds ontzettend vrolijk, lief, ondeugend, actief, speels en schattig, eigenlijk wordt dat alleen maar meer (hoezo helemaal verliefd). Hij is zo ontzettend makkelijk en relaxt! Hij draait al prima mee in ons huishouden, nadat hij 's morgens rond 7.00 uur wakker is (of eerder als Sven al vroeg de deur uit is), komt hij bij ons/mij op bed en dan slapen we samen nog ff verder. Dan nadat ik met de honden heb gelopen, gaan ze samen een tijd in de tuin en dat vind hij helemaal geweldig. Rennen achter Thunder of Huggy aan, jagen op mugjes en vogels (die op 5 meter hoogte over vliegen), Shere Khan vermaakt zich buiten wel (en baalt volgens mij flink als het regent).

Tussen de heren onderling gaat het ook prima, als heeft Thunder soms nog een kort lontje, Shere Khan vind het leuk om boven op Thunder en Huggy te springen, tja daar wordt Thunder niet blij van en dan is het blazen of brommen, maar dat boeit Shere Khan niet zo. Hij gaat dan wat anders doen, soms nog een keer proberen of Thunder echt niet wil, maar hij is er verder niet van onder de indruk. Wat wel zeer grappig en opmerkelijk is, is als Shere Khan met Thunder aan het spelen is, hij hele specifieke geluidjes maakt, een soort binnensmondse piepjes/mieuwtjes, die ik op geen enkel ander moment hoor, alleen als hij met Thunder aan het spelen is, heel apart en ik heb geen idee wat het betekend. Iemand een idee? Zeer regelmatig rennen ze met zijn drieën achter elkaar aan door het huis, dan rennen ze de trap op en af, rondje door de huiskamer en hup weer naar boven naar de kattenkamer. Ik hou mijn hart soms vast, want ze zijn niet altijd even voorzichtig met zichzelf (vliegen uit de bocht en knallen tegen een muur of deur).

Het eten gaat heel goed, hij eet alles wat ik hem voorzet (al is dat op dit moment nog voornamelijk KVV, spiervlees en prooidiertjes), maar heeft wel duidelijk zijn voorkeur. Hij eet ook precies wat hij nodig heeft en niet zoals we van Thunder en Huggy gewent zijn zoveel mogelijk in zo'n kort mogelijke tijd. Hij eet heel rustig en als hij vindt dat hij voldoende heeft gehad laat hij de rest staan. Hij krijgt tot nu toe nog de hoeveelheid die hij zelf wil, ik hou het wel een beetje in de gaten maar kan goed zijn dat hij de ene dag maar 120 gram eet en de andere dag wel 200 gram.'s Avonds mag hij altijd nog even bij ons in bed voordat hij naar de kattenkamer gaat, dat is echt genieten, zijn motortje gaat dan keihard (ik zeg KEIhard spinnen) aan en maar trappelen en wiebelen, hij ligt geen minuut stil, gaat op zijn rug liggen en vindt het kriebelen over zijn buik heerlijk. Na een kwartier ofzo wordt hij wat rustiger en dan na een tijd gaat zijn motortje heel langzaam uit en valt hij in slaap.
Hij is helemaal maf van het laserlampje en een speelhengel van nekoflies, het grappige is dat Thunder en Huggy ook mee komen spelen als ik die hengel pak, ze zijn nog niet voor 5% zo actief als Shere Khan is, maar ze krijgen toch wat beweging en trekken soms een sprintje. Verder vind Shere Khan ongeveer alles leuk om mee te spelen, ligt er boven iets waar hij graag beneden mee wil spelen gaat hij het gewoon halen, zo leuk, zie je hem met een speeltje van boven komen (of er ligt een speeltje op bed LOL).

Kortom met volle teugen genieten! Ohja, hij heeft een fietsenrekje hahah onder mist hij een aantal snijtandjes.

Nog 2 filmpjes, Huggy wast Shere Khan:

Shere Khan wast Huggy

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen (0)
Shere Khan 2 weken hier- zondag 9 september 2012

En wat is het een heerlijk mannetje!!

Een ontzettend vrolijk, lief, ondeugend, actief, speels en schattig mannetje.
Hij kan heel grappig 'kletsen' is een goede hulp in de huishouding, want wat je ook doet Shere Khan staat met zijn neusje vooraan om je te helpen.
Muisjes vind hij ontzettend lekker en verder is hij op ontdekking qua rauwe voeding. Hij eet nu eigenlijk alles wat ik hem voorzet (maar soms is hij te druk/snel afgeleid om te eten).
Het leuke is (vind ik) Shere Khan heeft bij de fokker ook alleen maar rauw gehad!

Het eten ging de eerste week niet zo goed  met Thunder & Huggy als vreetschuren ten top, was dat stress voor mij 
Vorige week vrijdag wilde hij helemaal niet eten, 's morgens een paar hapjes die er vrij snel weer uitkwamen, een uur later ofzo kwam ook het water er weer uit wat hij net gedronken had  dus toen zat ik al met 1 been in de auto op weg naar de da. Maar heb mezelf tot rust gemaand, Shere Khan was uber fit, speels en actief, dus geen reden om meteen naar de da te rijden. Hij wilde alleen de hele dag niet meer eten  Dus ’s avonds heb ik een blikje opengetrokken (voor noodgevallen altijd een kwalitatief beter blikje in huis) en als een kitten een hele dag niet eet, vind ik dat wel een noodgeval

Na vrijdag gaat het eten super! We hebben meer regelmaat/ritme (hij was zo ontzettend snel afgeleid de eerste dagen) en hij eet gewoon.

Veel van onze 'regels' zijn ineens geen regels meer (geen katten op bed bv) bij het aanrecht staat een opstapje, want anders kan hij er nog niet op 
Het is ook een ontzettend knuffelkontje en kan spinnen als de beste, kortom helemaal verliefd en een heerlijk vrolijk mannetje die voor wat leven in de brouwerij zorgt.
Hij moest eerst ontzettend wennen aan Shannado en Savanne, eerste keer dat hij Shannado zag zat hij helemaal te bibberen. Maar nu, 2 weken later, heeft Shannado al een paar keer 'billenkoek' van Shere Khan gehad. Shannado is behoorlijk nieuwsgierig en wil gewoon eens heel goed aan hem snuffelen (lees flink haar neus in zijn vacht drukken) daar is Shere Khan nog niet van gediend en hij heeft dus al een paar tikken aan haar uitgedeeld. Met Savanne gaat het wel heel goed, want Savanne doet of Shere Khan er niet is.
Als Shannado en Savanne liggen te slapen gaat Shere Khan heel voorzichtig naar ze toe om eens aan ze te ruiken.

Met Huggy ging het vanaf het begin af aan al best goed, inmiddels heeft Shere Khan al diverse pogingen gedaan om Huggy in de houdgreep te nemen. Maarja 2,3 kg versus 5 kg, Shere Khan moet voorlopig nog het onderspit delven.

Thunder was ontzettend boos de eerste keren dat hij Shere Khan zag, zo zeg, blazen en ook behoorlijk brommen. Nu een kleine 2 weken verder gaat dat ook al veel beter, ze neuzen aan elkaar, lopen achter elkaar aan en heel soms zie je iets wat lijkt op een begin tot spel. Thunder is ook weer relaxt, vermaakt zich prima op de kattenkamer met alle speeltjes die er liggen.

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen (0)