Blog berichten van '2012' 'augustus'

RSS
Hij is er!- zondag 26 augustus 2012

'Eindelijk' na lang wachten, werd Shere Khan vanmiddag gebracht. Thunder & Huggy zaten op de 'nieuwe' kattenkamer voor de eerste keer en Shannado & Savanne waren in de bijkeuken/schuur. Zodat Shere Khan op zijn gemak de woonkamer + keuken kon verkennen.
Wat is het een vrij en nieuwsgierig mannetje, stapt met zijn staartje in de lucht de kamer rond, gaat op onderzoek uit, springt en klimt op dingen, echt genieten!

Ook heeft hij al even kennisgemaakt met Huggy, we hadden Huggy ff naar beneden gehaald om al een korte eerste kennismaking te doen. Het ging echt super goed voor een eerste kennismaking, Shere Khan was wel wat onder de indruk van het formaat van Huggy en zat wat te blazen en brommen, Huggy zat wat te staren, maar het ging prima. Shere Khan wilde wel spelen met mij, dus die liet zich goed afleiden, zo kon Huggy op een afstandje kijken. Huggy wilde ook wel wat lekkers eten, dus bij beide geen grote stress.

Nadat Harry en Lammijne richting huis waren gegaan hebben we Shere Khan op de kattenkamer gedaan en de ‘rest’ weer in de huiskamer. Shere Khan heeft wat gegeten (kleine muizenhapjes) en water gedronken, de kattenkamer verkend, bij mij op schoot gelegen, gespeeld met het catit speelrail en daarna was het toch echt tijd om te slapen. Dus nu ligt hij ff heerlijk bij te komen van alle indrukken.


Het is een slechte foto met mijn telefoon, maar het geeft een idee.

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen (0)
Shere Khan- vrijdag 24 augustus 2012

Shere Khan is een Somali mannetje, geboren op 23 mei en vanaf 26 augustus komt hij bij ons wonen/woont hij bij ons.

Hoewel ik wekelijks menu advies geef, sta je er dan ook zelf weer ineens voor. Een menu maken voor een kitten van 13 1/2 week. Dat is toch wel ff wennen en goed nadenken. Uit gemak werd hier de laatste maanden ook door Savanne veel KVV gegeten. Shannado wil alleen maar KVV, Thunder heeft zijn eigen KVV gemaakt door Bandit ivm zijn levershunt, dus ja, dan krijgen Savanne en Huggy ook maar 'makkelijk' eten.

Maar nu met de komst van Shere Khan, gaan we weer terug naar NRV met Savanne en Huggy (ik ga proberen of ze op sommige dagen hetzelfde kunnen eten, dat maakt het hoop ik iets makkelijker voor mezelf).

Onderstaand het menutje waar ik me proberen ga aan te houden, geen hoeveelheden, omdat Shere Khan zolang hij niet te zwaar wordt (lees 'spek' krijgt) onbeperkt mag eten en voorlopig krijgt hij nog 3 keer per dag te eten.

Ook krijgen Huggy & Shere Khan nog KVV erbij, maar de bedoeling is om ongeveer naar bovenstaande menu toe te gaan. Shere Khan is bij de fokker afgespeend op rauw, hij eet diverse soorten/merken KVV, NRV en ook prooidieren. Dus rauw eten is hij al gewend.

Mijn bedoeling is om hier de (eet) vorderingen van Shere Khan bij te houden.

Kenmerken :  Shere KhanKittenMenu
Opmerkingen (0)
6e keer aquatrainer- maandag 13 augustus 2012

Vanmiddag was het weer zover, de 6e keer in de aquatrainer, ze heeft 1 x 10, 1 x 9 en 1 x 7 minuten gelopen. Ze deed het echt weer geweldig en stond nu ook super stevig op haar pootjes toen het water weg liep (dan was ze anders wat slap, door het wegvallen van de druk van het water). Ook liep ze prima nadat ze nog 15 minuten onder het magneetveld had gelegen (vorige keer liep ze toen wat moeilijk).

Ik heb 2 filmpjes gemaakt:


Kenmerken :  ShannadoAquatraining
Opmerkingen (0)
1 2 Volgende