Blog berichten van '2012' 'juni'

RSS
Shannado & Aquatraining- maandag 25 juni 2012

Shannado is onze Cane Corso van inmiddels 12 jaar (19 mei 2000).


Op zich loopt Shannado nog prima, maar toch zakt ze heel af en toe wat door de achterhand (eerst was het alleen als ze in een kuiltje stapte of op het eind van een lange wandeling) en sleept ze wat met haar achtervoetjes. Als je het over langere periode bekijkt gaat het heel langzaam toch steeds iets verder achteruit. Dus om verdere achteruitgang te voorkomen, hoop ik dat aquatraining iets voor haar is, dat ze weer iets beter gespierd wordt en daardoor minder met haar pootjes sleept en niet meer door haar achterhand zakt.
Kijken dus of deze training iets is voor Shannado en dan vooral of Shannado het wat vindt  Ik hoop het dat het wat voor haar is, ook al is dat door de achterhand zakken maar heel minimaal, het is toch naar om te zien.
Dus kijken of we onze grand old lady wat in betere vorm kunnen krijgen.

 

Eerst een soort intake gesprek, daarna buiten lopen (en dat is gefilmt) daarna lichamelijk onderzoek.
In het kort komt het er op neer dat Shannado in prima conditie is en alles goed kan bewegen  Eigenlijk alleen maar positief! Ja de bespiering kan iets beter op bepaalde plekken, maar dat moet wel gaan lukken met de aquatrainer. Ze geeft ook nergens pijn aan, het buigen en strekken, ze laat het allemaal prima toe.

Toen de aquatrainer 'los' (euh of is het open, lekker als je dat als Drenth door elkaar gebruikt, dan weet je dus niet of het los of open is). Maar de klep naar beneden, matje erop en Anja zei 'laat Shannado maar ff kijken' hup zat ze al in de bak. Dus bak dicht en daarna werd het water er ingedaan, toen was het wel ff stress, ze wilde ff niets meer eten, maar ik heb gedroogde stukjes vlees in haar bek gepropt en toen at ze het wel op, naar een paar stukjes pakte ze het zelf weer aan.
Ze wilde er 2 keer uitspringen, maar ook dat ging goed. Ze heeft 3 x 2 minuten gelopen en dat ging prima (zeker voor zo'n 'oude' hond). Ze liep wel met een iets bolle rug, maar oke, alles moet wennen.


Al met al is het mij heel erg meegevallen, het ging gewoon meer dan prima. Ze ligt nu de hele middag al heerlijk te slapen, net met de korte wandeling liep ze prima, nog geen tekenen van spierpijn (gelukkig) kijken hoe dat morgen is.
Volgende week gaan we weer  ff afwachten of ze dan weer zo makkelijk de bak ingaat, maar dat zien we dan wel. Voor nu ben ik heel blij dat we gegaan zijn.
Verder moet ik haar iedere dag 10 minuten masseren, laten zitten en dan weer staan (dat is ook goed voor de spieren in de achterhand) en moeten we eigenlijk heuvel op/heuvel af gaan lopen, maar dat gaat hier niet echt lukken. Ohja en moeten we cavaletti’s gaan lopen, zodat ze de achterpoten weer goed gaat optillen en minder sleept.

Kenmerken :  ShannadoAquatraining
Opmerkingen (0)