Blog berichten van '2012' 'november'

RSS
Shere Khan´s showdebuut- dinsdag 20 november 2012

Zondag 18 november heeft Shere Khan voor het eerst meegedaan aan een show. Het showen ken ik natuurlijk van de honden en dan met name Savanne die een aantal shows heeft gedaan. Het showen is mij dus niet geheel vreemd, maar wat is een hondenshow dan weer totaal anders dan een kattenshow (en dan heb ik het niet over het verschil tussen honden en katten :-) ).

Bij een kattenshow moet je tussen 7.00 en 8.00 uur door de veterinaire keuring, dan kan je je ‘kooi’ inrichten en dan is het wachten tot je aan de beurt bent met de keuring. Omdat ik niet echt van het vroege opstaan ben en het helemaal nieuw voor me was, leek het me handiger om in een hotel in de buurt te slapen, ik had al 100 dingen bedacht die fout konden gaan als ik op de dag zelf naar Nieuwegein zou rijden, dus om voor mij de stress te verminderen en iets langer in m’n bed te kunnen liggen (heb nu tot 6.15 ‘geslapen’ anders had ik om 4.15 uur ongeveer op moeten staan), had in een hotel in Vianen geboekt (echte afrader op de zaterdagavond, de hele nacht kwamen er lollige/lallende mensen voorbij mijn kamer :-( dus of ik nou echt zo veel meer heb geslapen!?

Shere Khan was door de onrust voor de kamer ook iets onrustiger de eerste uren dat we er waren, maar het viel me echt zo ontzettend mee. Het is echt zo’n vrij mannetje, gaat meteen op onderzoek uit en ging lekker voor het raam naar buiten zitten kijken. In de loop van de nacht kroop hij in zijn ‘iglo’ die normaal ook op onze slaapkamer staat.

Zondagochtend dus om 6.15 uur opgestaan en rond 7.00 uur richting Nieuwegein gereden, 10 minuutjes met de auto en ik was bij de showhal. Ik had een mooie Sturdi tas gekocht voor Shere Khan, maar onderweg naar de hal toe had hij de ritsjes dus open gewurmd en zat met zijn kop door de tas <stress> ik kreeg hem niet op een ‘nette manier’ terug, dus moest hem echt terug proppen, gelukkig had ik nog een andere reismand bij me, dus auto aan de kant van de weg en in de auto hem van de tas in de kooi gepropt. Daarna Sven wakker gebeld ;-) ff stoom afblazen over meneer Paling. Bij de hal aangekomen had ik vrijwel meteen telefoon van Lammijne dat zij er ook al waren, dus toen konden we aansluiten in de rij om naar binnen te komen, dat duurde wel een tijd. Bij de veterinaire keuring sprong Shere Khan al bijna van de tafel, hij is zo ontzettend snel.

Daarna begon het wachten (oke eerste de kooi inrichten en Shere Khan in de kooi zetten). We waren nog voor de pauze aan de beurt, gelukkig werd Shere Khan ‘voorgebracht’ (geen idee eigenlijk of dat op een kattenshow ook voorbrengen heet) door Harry, de partner van Lammijne. Hij schoot bijna 2 keer van de tafel, maar Harry heeft een super goed reactie vermogen, dus hij had Shere Khan 2 keer te pakken, de keurmeester was helemaal weg van hem, hij heeft een super keurapport gekregen (met als opmerking Very Quick LOL), hij kreeg als beoordeling U1. Daarna moest hij terugkomen voor de BIV (best in variëteit), dus alle wildkleur Somali’s staan dan op een rij en de keurmeester kiest dan de beste, dat werd Shere Khan *trots*. En vervolgens moest hij aan het eind van alle normale keuringen nog terugkomen voor beste kitten 3 tot 6 maanden, dan kiest de keurmeester uit alle katten die ze die dag gekeurd heeft de in haar over weer beste en die wordt genomineerd en mag naar de Best in Show verkiezing. En ook daar won mijn kleine mannetje. Wat een vuurdoop voor z’n eerste show en wat was ik trots!!

Hij vond het soms best heel spannend al die andere katten, maar wilde wel eten enz. dus hij was niet totaal gestresst gelukkig ;-)
Als alle keurmeesters dan klaar zijn met hun eigen katten te keuren, begint de Best in Show (BIS) verkiezing, dus daar moest Shere Khan ook nog aan deelnemen.

Bij een BIS verkiezing breng je niet zelf de kat voor, maar wordt dit gedaan door een steward, Harry en Lammijne waren getipt over een leuke steward (zij hielp ook bij onze keurmeester) ze gaat super met je kat om en weet ook een kat die het allemaal wat spannend vindt op zijn gemak te stellen, dus zij heeft Shere Khan meegenomen voor de BIS, voor zover ik kon zien deed hij het super, 5 keurmeesters (dacht ik) komen dan langs en beoordelen nogmaals je kat, dan geven ze hun stem en wordt de kat met meeste stemmen BIS. Een super mooi Abbesijn poesje kreeg 3 stemmen en een ander kitten kreeg 2 stemmen, Shere Khan en nog 2 andere kittens hadden geen stemmen, maar wat heeft mijn mannetje het goed gedaan, echt ik liep naast mijn schoenen LOL en op maandag nog steeds ;-)

Met dank aan Harry & Lammijne voor de foto´s.

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen (1)
5 1/2 maand en 3,25 kg- woensdag 7 november 2012

De tijd gaat veel te snel, Shere Khan is al weer 5 1/2 maand en weegt 3,25 kilo. Hij is nog altijd even lief, grappig, speels, ondeugend en vooral ook snel (maar dat komt ongetwijfeld ook doordat Thunder en Huggy een stuk minder rap zijn lol). Hij heeft dan nu ook een paar bijnamen, oa Paling (omdat hij zo snel is) en Sjaakie Draakie als hij loopt te etteren.

Hij eet heel goed, lust eigenlijk alles wel, maar bepaalt zelf heel goed wat hij nodig heeft en dat was nogal wennen voor ons. Thunder en Huggy willen altijd meer eten, krijgen als je hun mag geloven echt véél te weinig (maar we moeten ze goed in de gaten houden dat ze niet te zwaar worden). Maar Shere Khan regelt het prima zelf. Staat er dus iets op het menu waar hij op dat moment niet zo'n trek inheeft dan eet hij een paar hapjes (of soms niets) en dan is hij er wel klaar mee. Haaks Barf rund is bij hem echt favoriet op dit moment, dan zit hij soms echt te proppen om zijn bakje leeg te eten. Helaas voor Shere Khan staat dit dus maximaal 1 keer per week een dag op het menu, want ik ben een heel klein beetje bang dat hij straks niets anders meer wil eten. En waar Thunder en Huggy altijd eten proberen te jatten (eigenlijk alleen bij mij en niet bij Sven) als ik bezig ben hun eten in hun etensbakje te doen, zit Shere Khan rustig te wachten of er ook nog iets voor hem is (soms is hij niet eens in de keuken). Wel vind hij het eten van Shannado ook onwijs lekker en eet daar ook altijd nog wat van mee.

In een eerder blog schreef ik al dat hij helemaal gek is van de speelhengeltjes (Nekoflies, Go Cat Cat Catcher en Da Bird) en dan is hij dan ook bloedfanatiek is, de hengeltjes hadden we eerst in de gang liggen, maar zo langzamerhand zijn ze toch naar de kast in de kamer verhuist. Misschien is het toch beter om ze terug in de gang te leggen, want je hoeft maar richting de kast te gaan (eigenlijk vooral in de avond, overdag heeft hij het niet/veel minder) en hij staat er ook, hmmm best grappig, maar aan de andere kant ook een beetje sneu wat ik kan niet de hele dag met hem met het hengeltje spelen. Hij staat dan echt voor de kast te mekkeren en probeert zelf de kast open te krijgen. Ja hij weet goed wat hij wil.

Met Thunder gaat het nu ook super goed, ze liggen best regelmatig bij elkaar in een mand te slapen, niet zo close als hij met Huggy doet, maar hij gaat dan gewoon bij Thunder liggen en zolang je Thunder niet stoort als hij ligt te slapen vindt hij dat ook allemaal prima, maar soms wil Shere Khan nog bij hem ‘drinken’ (tenminste daar lijkt het gedrag een beetje op) ja dat moet je bij Thunder niet doen, daar wordt hij niet blij van. Het is dan wel onwijs lief dat je Thunder ineens Shere Khan een paar vette likken over zijn kop ziet geven <smelt>. Ook qua spel gaat het helemaal goed, Thunder moet meestal weer even wennen, Shere Khan springt dan bovenop hem en dat vindt hij niet leuk, maar een paar minuten laten neemt Thunder dan het initiatief en dan kan alles en is niets te gek, dan rennen ze en vliegen ze achter elkaar aan door het huis.

Wat wel heel grappig is, Shere Khan neemt nooit de kortste weg van A naar B, gaat altijd via een kast/bank/tafel/stoel, kortom nog altijd dikke lol met het mannetje en we zijn heel blij met hem.

’s Nachts slaapt hij ook boven, hij mag zelf kiezen waar hij slaapt, dat kan dus zijn tussen ons in (of tussen onze kussens in), op mijn kussen (ik gebruik maar een klein stukje van mijn kussen omdat ik meestal op mijn buik slaap, dus ik heb geen last van hem), op zijn eigen kamer of in een ‘hol’ op onze kamer. Dat hol is een soort Iglo mand, daar ligt hij ook heerlijk in. Wel komt hij altijd 1 x in de nacht knuffelen, dan gaat hij keihard spinnen en kroelen <lief!> en dit herhaalt zich altijd in de ochtend als Sven gaat douchen om naar zijn werk te gaan. Daarna gaat hij met Sven mee naar beneden om te eten en blijft dan lekker bij de andere dieren, heb ik nog ff rust voordat ik uit bed ga ;-)

 

Kenmerken :  Shere KhanKittenSomali
Opmerkingen (0)
Aquatraining Shannado- zondag 4 november 2012

Shannado is afgelopen woensdag weer naar aquatraining geweest (dit was volgens mij de 11e keer alweer), het gaat echt super goed. Ze loopt 3 x 10 minuten en dat doet ze met gemak (ze hijgt niet eens). De bak met worst (RopaDog TakeAway) is wel héél belangrijk voor haar <grijns> maar ze vind het echt leuk. Is helemaal door het dolle heen als ze door heeft dat we gaan 'zwemmen', voor mij dus de kunst om dit zo laat mogelijk aan haar te laten merken, want zodra ze het doorheeft begint het piepconcert en dat stopt ook niet voordat we in Annen zijn (al valt het in de auto gelukkig mee, muziek wat harder <grijns>.

Kenmerken :  ShannadoAquatraining
Opmerkingen (0)