Nairo is er

Op vrijdag 8 november was het dan (eindelijk) zover, Nairo werd gebracht door Harry & Lammijne. De laatste dagen/weken duurde het wachten toch wel erg lang :-)

En wat is het een geweldig mannetje!! Savanne & Shannado waren in de berging, Thunder, Huggy en Shere Khan boven, zodat Nairo in alle rust in zijn eentje de woonkamer kon verkennen. Nou net of hij hier al vaker was geweest, stapt uit de vervoersmand, staart in de lucht en alles verkennen. Ondertussen af en toe ff langskomen bij ons allemaal voor een aai en een knuffel.

Na een klein uurtje ofzo hebben we Shere Khan erbij gehaald en die ontmoeting ging eigenlijk meteen heel goed. Shere Khan was heel ff wat gestresst, ik legde wat snoepjes voor hem neer, maar die werden onder zijn neus door Nairo opgegeten. Toen dacht Shere Khan dat Nairo zijn volgende ‘date’ was :-( en hij moest echt ff checken of Nairo echt geen poes was, maar nee, helaas jongen, Nairo is geen poes. Verder ging het super tussen die 2, Nairo was echt helemaal niet onder de indruk, was druk met zijn speeltje, eten of de nieuwe omgeving verkennen en ontdekken. Shere Khan was meer sip dat Nairo geen poes was en moest dat nog wel een paar keer checken.

Op zaterdag hebben we Huggy kennis laten maken met Nairo, nu had ik daar al geen bijzonderheden van verwacht, Huggy ziet er imposant uit, maar heeft een heel klein hartje <3 Nairo kwam op hem toelopen, Huggy loopt naar hem toen en geeft hem een paar likken over zijn kop, hoe lief!?!! Op zaterdagavond toen de honden lekker lagen te slapen, Nairo in de woonkamer gelaten, ondertussen snoepjes uitdelen en ook de ontmoeting met Thunder ging echt heel erg goed. Snoep is belangrijker dan lelijk doen, dus ze gingen allemaal lekker eten. Vorig jaar toen Shere Khan hier kwam was Thunder echt wel 10 dagen ontzettend boos op alles en iedereen wat dichter dan een meter bij hem in de buurt kwam (ook tegen ons blazen en soms een tik uitdelen) en nu!? Helemaal niets, hij heeft de afgelopen week nog geen 10 x naar Nairo geblazen, naar ons en Huggy en Shere Khan doet hij ook normaal. Hij heeft Nairo zelfs al diverse keren een paar likken gegeven.

Dus geen langzame introductie zoals we van plan waren, Nairo kan het prima aan, al zijn er wel kleine stress momenten geweest als de honden op hem af kwamen en hij nog niet goed wist wat zijn ‘vlucht route’ was (hij liep dan op de grond en de honden kwamen dan in de benen en liepen langs hem). Bij de andere katten zien we geen stress, dus ja dan kan het prima denken wij. De stress momenten kunnen we nu beter in goede banen leiden door Nairo ff op te pakken als de honden richting keuken gaan om bv te eten en hij loopt net in het looppad, dat ging de eerste 2 dagen een keer fout, maar toch is Nairo ontzettend nieuwsgierig naar de honden en staat hij regelmatig neusje neusje of zit aan ze te ruiken als ze in de mand liggen bv.

Kortom Nairo draait al prima mee, hij en Shere Khan gaan naar boven (dat wil zeggen de gang beneden, overloop, badkamer en 2 slaapkamers) als wij er niet zijn, de ene slaapkamer is omgetoverd tot een kattenkamer en ze kunnen dan lekker rennen en spelen (of luieren op bed). Ondertussen zie je al stoeipartijen ontstaan, Nairo rent achter Shere Khan aan en even later is het andersom.

Verder is het een ontzettend goede eter, prooidiertjes heeft hij nog niet echt mega belangstelling voor (muis heeft hij al wel op), maar verder is het een klein vreetschuurtje. Hij heeft energie voor 10, kan apporteren (hij is helemaal gek van springveertjes en daar rent hij graag mee in zijn bek rond) :-) is heel ondernemend, dapper en vrij. Een heerlijk mannetje, wij genieten vollop.

Kenmerken :  SomaliKittenNairo
Opmerkingen
Plaats uw commentaar
: